Studijski Odsjek geografija učesnik u projektu BioSvi

Studenti i profesori studijskih programa Geografija i Turizmologija, Odsjeka za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, su uzeli učešće u aktivnostima u okviru projekta BioSvi. Aktivnosti su trajale od 21. do 24. oktobra, a obuhvatale su sastanke sa  gospodinom Markom Koćiarinijem (Marco Cocciarini), direktoricom CISP za Jugoistočnu Europu i Aziju, Deborom Recoalji (Deborah Rezzoagli) i Jasminom Ovčinom Direktoricom Projekta za Bosnu i Hercegovinu.

Prvi sastanak je održan u ponedeljak 21. oktobra 2019. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu, na kome je predstavljen Studijski odsjek Geografija i na kome su dogovorene buduće projektne aktivnosti, vezana za geografska istraživanja i turizam.

U utorak i srijedu 22. i 23. oktobra, u prostorijama Privredne komore Tuzlanskog kantona, gospodin Cocciarini je održao radionice na kojima je govorio o zakonodavstvu na europskom i nacionalnom nivou te je prezentirao osnovna znanja i alate koji mladima pomažu pri pretvaranju poslovne ideje u poduzetnički projekt. U radu radionice studenti su uzeli veliko učešće, s kojim su organizatori, kako su u zaključku istakli, bili veoma zadovoljni. Uz radionicu je oba dana bio organizovan i zajednički ručak za sve učesnike radionice.

Navedenim trodnevnim radom su razmijenjena bitna iskustva i informacije te su ostvareni važni kontakti za buduću saradnju u akademskom i naučnoistraživačkom pogledu.

 

Hvala svima!

Grazie mille cari amici!!!

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *